Stripreeksen: A

Stripreeksen: A

Subcategorieën

 • Asterix

  Asterix is een Franse stripreeks met in de hoofdrol de gelijknamige Galliër. De stripserie is gemaakt door de Franse tekenaar Albert Uderzo en scenarioschrijver René Goscinny, die elkaar in Brussel leerden kennen. De serie is uitgebracht in meer dan 70 landen en vertaald in meer dan 100 verschillende talen.

  De strips spelen zich af rond het jaar 50 v.Chr. en verhalen van een dorpje in de streek Armorica (Bretagne) in Gallië. Dit dorpje is er als enige in geslaagd de invasie door de Romeinen onder aanvoering van Julius Caesar te weerstaan met behulp van een toverdrank die de Galliërs oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. De inwoners van het dorp vormen een ware nachtmerrie voor de Romeinen uit de omliggende legerplaatsen, en zijn een doorn in het oog van Julius Caesar.

  Centraal in de reeks staat Asterix, een inwoner van dit dorp. Hij is klein van stuk, maar wel een van de slimste Galliërs. Samen met zijn vriend Obelix maakt hij vaak reizen door het Romeinse rijk voor uiteenlopende doeleinden.

 • Adelelaars van Rome, De

  De adelaars van Rome (Frans: Les Aigles de Rome) is een Frans-Belgische stripreeks met Enrico Marini als schrijver en tekenaar. Het eerste album verscheen in 2007 (in het Frans) en werd een jaar later vertaald in het Nederlands. Het overkoepelende verhaal stuurt aan op de Romeinse nederlaag bij het Teutoburgerwoud, waar de Germaanse veldheer Arminius - een van de twee hoofdpersonages - de hand in had.

 • Agent 212

  Agent 212 is een Belgische stripreeks van tekenaar Daniel Kox en scenarioschrijver Raoul Cauvin. De strip wordt uitgegeven bij Dupuis. Agent 212 is een komische strip met in de hoofdrol de nogal onhandige agent 212.

  De echte naam van Agent 212 is Arthur. Hij is een dikke, niet erg moedige, maar vooral komische politieagent. Bij aanvang was Agent gemodelleerd naar agent Vondelaar uit de Guust-strip van Franquin. Maar hij werd steeds ronder. Hij zorgt ervoor dat er veel gelachen wordt, ook al is dit vooral om hem. Als hij een keer zijn plicht wil uitvoeren, gaat het meestal mis – en daarna moet hij weer op het matje komen bij de hoofdcommissaris. Zijn collega Albert – een dunne, ietwat slimmere agent – sleept hij vaak mee in zijn problemen. Op het thuisfront heeft Agent 212 een vrouw, zijn hondje Kiki en een gehate schoonmoeder.

 • Agent 327

  Agent 327 is een Nederlandse stripreeks door Martin Lodewijk. Het is een humoristische reeks die draait rond Hendrik IJzerbroot, alias Agent 327, die werkt als geheim agent voor de Nederlandse Geheime Dienst. De albums worden 'Dossier' genoemd.

 • Adler - De tweekoppige...

  De tweekoppige adelaar bestaat uit twee tweelingreeksen. Adler en Eagle vertrekken vanuit het perspectief van een Duitse piloot en een Amerikaanse piloot aan de vooravond van WOII. Hoe worden ze groot als man, als patriot en als piloot? Is hun kijk op het leven onderling inwisselbaar?

  Hans Raeder is de zoon van een oorlogsheld uit W01. Zijn vader was piloot bij de Luftwaffe en liet het leven in de strijd. Of zo vertelt Hans het tenminste aan iedereen. De leugen is begonnen om het moreel van zijn stervende broertje op te krikken, maar gaandeweg is Hans er zelf in gaan geloven. Zijn versie van het verhaal helpt hem om zich niet minder te voelen tegenover de anderen. He gaat zelfs zo ver dat hij zijn eigen moeder afstoot en zich laat verleiden door de nazidoctrine. De tweekoppige adelaar bestaat uit twee tweelingreeksen. Adler en Eagle vertrekken vanuit het perspectief van een Duitse piloot en een Amerikaanse piloot aan de vooravond van WOII. Hoe worden ze groot als man, als patriot en als piloot? Is hun kijk op het leven onderling inwisselbaar?

 • Airborne 44

  Airborne 44 is een Belgische avonturenstrip die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, en werd geschreven en getekend door Philippe Jarbinet. In deze stripreeks worden de lotgevallen verteld van Gavin, een jonge Amerikaanse soldaat. Gavin vecht niet alleen tegen de Duitsers, hij is ook op zoek naar zijn Franse jeugdliefde Joanne, van wie hij gescheiden werd door de oorlog.

  De reeks is opgezet als vier tweeluiken. Het eerste gaat over de gevechten midden in de Tweede Wereldoorlog, in het tweede maakt Gavin de landing in Normandië mee op Omaha Beach en Operatie Overlord. Het derde tweeluik keert terug naar de crisis van de jaren 30 maar eindigt met de Slag om Bastenaken. Het laatste tweeluik kadert in het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa in 1945 en de volgende wapenwedloop.

 • Alex

  Alex (origineel Alix) is een Franse stripreeks die zich afspeelt in de klassieke oudheid (vanaf het jaar 53 v.Chr.), toen het Romeinse Rijk werd geregeerd door het eerste triumviraat. De serie werd oorspronkelijk geschreven en getekend door de Fransman Jacques Martin.

  Alex is de van oorsprong Gallische hoofdpersoon. Hij is echter een Romeins staatsburger en voelt zich ook meer een Romein dan een Galliër. Alex raakt vaak in de problemen, al vloeit dit dikwijls voort uit een extreem rechtvaardigheidsgevoel. Vaak gaat Alex de strijd om leven of dood aan, maar als het even kan spaart hij zijn medemens en springt hij voor iedereen in de bres. De jongen is nog vrij jong, heeft blond haar en is bijna altijd in het rood gekleed. Hij kreeg de naam Graccus nadat hij de aangenomen zoon werd van de rijke Romeinse gouverneur Honorus Galla.

 • Alfa

  Alfa is een Belgische stripreeks die begonnen is in 1996 met Pascal Renard als schrijver en Youri Jigounov als tekenaar. In 1996 overleed Pacal Renard echter. In de persoon van Mythic (Jean-Claude Smit-le-Bénédicte) werd een vervanger gevonden om de reeks verder te zetten.

  In september 2018 werd aangekondigd dat zowel de tekenaar als de scenarist stoppen met Alfa. Tekenaar Alain Queireix en scenarist Emmanuel Herzet, die eerder werkten aan de spin-off Alfa: Eerste wapenfeiten, vervingen hen. Hun eerste album verscheen in 2019.

 • Amazonia (Kathy Austin)

  Amazonia is een science fiction-/avonturenstripreeks bedacht door de van oorsprong Braziliaanse striptekenaar en scenarioschrijver Léo en scenarioschrijver Rodolphe en getekend door Bertrand Marchal. Van de serie verschenen in de periode 2016-2020 vijf delen in het Nederlands bij uitgeverij Dargaud.

  Amazonia is het derde verhaal over Kathy Austin, een agente van de Britse veiligheidsdienst MI5. Zij is specialiste in vreemde gebeurtenissen, een baan die haar soms maandenlang naar de meest afgelegen en gevaarlijke plaatsen op de wereld brengt. Ook in deze cyclus verhalen is dat weer het geval. Een priester van een dorp met een hospitaal diep in het oerwoud langs de Amazone, komt in het bezit van een bizarre foto van een Duitse fotograaf. Via het consulaat wordt de Britse veiligheidsdienst op de hoogte gebracht, waarna Kathy wordt afgevaardigd om het mysterie te gaan onderzoeken. Hiervoor moet ze het terrein van gevaarlijke indianen betreden en ook in Brazilië zijn er geïnteresseerde Duitsers.

 • Aria

  Aria is een fantasy stripreeks getekend en geschreven door Michel Weyland.Aria is een avonturier, een amazone, maar met een uitgesproken gevoel voor eer. Ze draagt de sporen met zich mee van een tragische jeugd en omdat ze er steeds alleen heeft voorgestaan, is ze erg gehecht aan haar onafhankelijkheid. Ze heeft een zoon, Sacham.

  In alle landen waar ze komt, trekt Aria eenzaam ten strijde tegen het onrecht. Ze leeft in een fictieve wereld, waarvan de setting lijkt te zijn gebaseerd op de aarde, van rond de start van de christelijke jaartelling. Maar duidelijk wel met fantasy-invloeden, zoals magiërs, heksen en monsters. Maar ook zit er een vleugje sciencefiction in. Dit wordt mede ondersteund, doordat er in soms in de verhalen verwijzingen zitten, naar een verloren gegane ver ontwikkelde beschaving. Waarvan soms sporen worden terug gevonden, en sommige ontwikkelingen gebruikt dan wel misbruikt worden.

 • Aristophania
 • Astrid IJskoud

  Astrid IJskoud is één van de beste kinderstrips van de voorbije jaren, voor de jeugd van 7 tot 77 jaar. Bedenker en tekenaar Fabrice Parme maakte eerder reeksen als Familie Piraat en Koning Snotneus, en tekende het Robbedoes-verhaal Paniek op de Atlantische Oceaan (op scenario van Lewis Trondheim). Hij geldt als één van de beste Franse stripmakers van zijn generatie.

 • Anaïs Nin
 • Atom Agency

  Atom Agency (Frans: Atom Agency) is een Franse stripreeks getekend door Olivier Schwartz in atoomstijl en geschreven door Yannick Le Pennetier (Yann). De reeks wordt uitgebracht door uitgeverij Dupuis. Het is een detective- en avonturenstrip. De inkleuring wordt door Hubert Boulard (als Hubert) en Isabelle Merlet verzorgd.

  De verhalen spelen in de jaren vijftig van de twintigste eeuw in Parijs. Atom Vercorian heeft zijn eigen detectivebureau Atom Agency opgezet. Via zijn vader, die commissaris van politie is, krijgt hij af en toe een opdracht binnen, zoals in het eerste album het uitzoeken van een juwelendiefstal. Atom is van Armeense afkomst en dat komt ook terug in de verhalen. Zijn vader wil bijvoorbeeld dat hij met een Armeense gaat trouwen. Atom wordt bijgestaan door de vrijgevochten Mimi en Jojo de Tol, een ex-worstelaar die meer wil zijn dan alleen de domme spierbundel.

 • Assassins Creed
 • Alleen
 • Alain Chevallier
 • Apostata
 • Arme Lampil
 • Axel Moonshine
 • Animal Jack

  Jack, een onhandelbaar jongetje dat niet spreekt, heeft het vreemde en ongelooflijke vermogen om zichzelf te transformeren in een dier naar keuze.

  Jack is een jongetje. Maar soms is hij ook een aap, een beer of een luiaard. Sinds zijn geboorte heeft Jack de kracht zichzelf in eender welk dier te veranderen, en iedereen vindt dat normaal! Hoewel hij nog nooit een woord heeft gesproken, is Jack buitengewoon maar leeft hij een doodnormaal leven met zijn ouders in een dorp midden in het bos…

Er zijn 395 producten.

Item 1-12 van 395 in totaal item(s)

Actieve filters