Algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de toegang en gebruik van deze website, alsmede op de bestellingen die u in deze webwinkel plaatst. Door het bezoeken en gebruiken van deze website, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Strips Collectables behoudt zich het recht voor om veranderingen aan deze website en/of aan deze gebruikstermen aan te brengen en de algemene voorwaarden tussentijds te wijzigen.

U dient de algemene voorwaarden telkens weer in te zien als u onze website bezoekt en deze aandachtig door te lezen.


1. Om in onze webwinkel een bestelling te kunnen plaatsen, dient u 18 jaar of ouder te zijn.

2. Vragen en/of opmerkingen over de aangeboden artikelen in de webwinkel dient u vooraf te stellen, voordat u een bestelling plaatst in onze webwinkel. U gaat namelijk hiermee een wettelijk bindende koopovereenkomst aan.

3. Een koopovereenkomst komt tot stand als Strips Collectables uw bestelling heeft geaccepteerd. Strips Collectables heeft het recht bestellingen te weigeren of bijzondere voorwaarden aan de levering te verbinden. Als uw bestelling door Strips Collectables niet wordt geaccepteerd, krijgt u daar binnen 7 dagen bericht van.

4. Alle artikelgegevens zijn onder voorbehoud van typefouten. Dit geldt voor alle voorkomende gegevens, zoals prijs, naam, titel, nummer, soort uitgave, conditie en druk. 

5. Na uw bestelling geplaatst te hebben, ontvangt u per e-mail een orderbevestiging.

6. De betaling van uw bestelling kunt u via iDEAL voldoen.

7. Klanten uit Belgie kunnen met Bancontact betalen en kopers uit de overige landen in Europa via PayPal betalen. De benodigde betalings- en bankgegevens worden met de bestelbevestiging mee verstrekt om de transactie te kunnen verrichten.

8. Zodra uw betaling is ontvangen, verzenden wij uw bestelling uiterlijk binnen 5 werkdagen, verpakt in een kartonnen boekverpakking of speciale verzenddoos met PostNL of DPD naar het verzendadres, dat u bij de bestelling heeft opgegeven. 

9. Afhalen van uw bestelling is helaas geen optie. Wij zijn een webwinkel/postorderbedrijf en versturen de bestellingen uitsluitend met de post. 

10. Alle genoemde prijzen van de aanbiedingen in de webwinkel zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten. De verzendkosten zijn voor rekening van de koper. Zie hiervoor pagina Verzendkosten.

11. De verzendkosten zijn gebaseerd op de brievenbuspost- en pakkettarieven van PostNL inclusief de kosten voor verzendmateriaal, zoals speciale brievenbusdoos of kartonnen boekverpakking, waarvoor wij een klein bedrag extra in rekening brengen naast de portokosten.

12. Strips Collectables is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van uw bestelling gedurende de verzending welke door PostNL afgeleverd worden, tenzij de koper heeft gekozen voor een aangetekende- of verzekerde verzending.

13. Artikelen kunnen binnen 14 dagen na aankoop retour gestuurd worden, indien de koper gebruik wilt maken van het herroepingsrecht en deze via e-mail kenbaar maakt aan Strips Collectables.

14. Indien de koper van zijn/haar herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij/zij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Strips Collectables te retourneren, conform de door ons verstrekte redelijke en duidelijke instructies

15. Wanneer wij het artikel van de koper retour hebben ontvangen, sturen wij vervolgens na goed onderling overleg, alsnog het correcte of vervangende artikel indien voorradig of de koper ontvangt het aankoopbedrag van ons terug.

16. De verzendkosten voor het retourneren van artikelen zijn voor rekening van de koper.

17. De kosten die gemaakt worden voor het versturen van een vervangend artikel zijn voor rekening van Strips Collectables.

18. Bij het plaatsen van een bestelling in onze webwinkel bevestigt u hiermee dat u onze algemene voorwaarden gelezen, begrepen en geaccepteerd heeft.

Laatste update: 14-08-2022