Algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de toegang en gebruik van deze website, alsmede op de bestellingen die u in onze webwinkel plaatst. Door het bezoeken en gebruiken van deze website, gaat u akkoord met deze voorwaarden. Strips Collectables behoudt zich het recht voor om veranderingen aan deze website en/of aan deze gebruikstermen aan te brengen en de algemene voorwaarden tussentijds te wijzigen. 

U dient de algemene voorwaarden telkens weer in te zien als u onze website bezoekt en deze aandachtig door te lezen. 

01. Om in onze webwinkel een bestelling te kunnen plaatsen, dient u 18 jaar of ouder te zijn. 

02. Vragen en/of opmerkingen over de aangeboden artikelen in de webwinkel dient u vooraf te stellen, voordat u een bestelling plaatst in onze webwinkel. U gaat namelijk hiermee een wettelijk bindende koopovereenkomst aan. 

03. Een koopovereenkomst komt tot stand als Strips Collectables uw bestelling heeft geaccepteerd. 

04. Strips Collectables heeft het recht bestellingen te weigeren of bijzondere voorwaarden aan de levering te verbinden. 

05. Als uw bestelling door Strips Collectables niet wordt geaccepteerd, krijgt u daar binnen 7 dagen bericht van. 

06. Alle artikelgegevens zijn onder voorbehoud van typefouten. Dit geldt voor alle voorkomende gegevens, zoals prijs, naam, titel, nummer, soort uitgave, conditie en druk.  

07. Na uw bestelling geplaatst te hebben, ontvangt u per e-mail een orderbevestiging. 

08. De betaling van uw bestelling kunt u via iDEAL voldoen. 

09. Klanten uit Belgie kunnen met Bancontact betalen en kopers uit de overige landen in Europa via PayPal betalen. De benodigde betalings- en bankgegevens worden met de bestelbevestiging verstrekt om de transactie te kunnen verrichten. 

10. Zodra uw betaling is ontvangen, verzenden wij uw bestelling uiterlijk binnen 3 werkdagen, verpakt in een kartonnen boekverpakking of speciale verzenddoos met DPD of DHL naar het verzendadres dat u bij de bestelling heeft opgegeven.  

11. Afhalen van uw bestelling is helaas geen optie. Wij zijn een webwinkel/postorderbedrijf en versturen de bestellingen uitsluitend met de post.  

12. Alle genoemde prijzen van de aanbiedingen in de webwinkel zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten. 

13. De verzendkosten zijn voor rekening van de koper. Zie hiervoor pagina Verzendkosten. 

14. De verzendkosten zijn gebaseerd op de brievenbuspost- en pakkettarieven van DPD of DHL inclusief verzendmateriaal, zoals speciale brievenbusdoos of kartonnen boekverpakking. 

15. Strips Collectables is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van uw bestelling gedurende de verzending welke door DPD of DHL afgeleverd wordt, tenzij de koper heeft gekozen voor een aangetekende- of verzekerde verzending. 

16. Indien de klant een verkeerd item heeft besteld, bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het herroepingsrecht en het item te retourneren, indien dit binnen 14 dagen plaatsvindt na de aankoopdatum en tevens kenbaar is gemaakt aan Strips Collectables.  

17. Indien de klant van het herroepingsrecht gebruik wenst te maken, dan dient de klant het item redelijkerwijs met alle geleverde toebehoren, onbeschadigd en ongelezen in originele staat aan Strips Collectables te retourneren. 

18. Voor een “geseald” item geldt als aanvullende voorwaarde, dat het item in originele staat, dus in een nog ongeopende, gesloten seal-verpakking dient te worden aangeleverd.  

19. Pre-order bestellingen zijn uitgesloten van het retourrecht. 

20. Terugbetaling van het aankoopbedrag vindt plaats na ontvangst van de retour, mits het item in originele verpakking retour wordt gestuurd en in onbeschadigde staat door ons in ontvangst wordt genomen. 

21. De verzendkosten voor het retourneren van het item is voor rekening van de klant. 

22. Bestellingen kunnen ten alle tijde tijdens het bestelproces worden geannuleerd. 

23. Annulering van reeds betaalde bestellingen is mogelijk, hiervoor geldt dat het reeds betaalde totaalbedrag onder aftrek van € 5,00 annulerings- en administratiekosten aan de klant wordt terugbetaald. 

24. Annulering van een pre-order bestelling is helaas niet mogelijk, omdat het item speciaal op afroep voor u bij de desbetreffende leverancier wordt besteld. 

25. Bij het plaatsen van een bestelling in onze webwinkel bevestigt u hiermee dat u onze algemene voorwaarden gelezen, begrepen en geaccepteerd heeft. 

 
 

Laatste update: 28-12-2023